Wat we doen

Je kunt op veel verschillende manieren of niveaus aan de slag met het verduurzamen van vastgoed. Wij hebben dit grofweg onderverdeeld in drie categorie├źn: bricks, bytes & behavior. Hoewel wij geloven in de kracht van de combinatie, helpen wij je ook graag als je alleen met een bepaald onderdeel aan de slag wilt. Dit doen wij samen met de beste specialisten uit de branche.

BRICKS

De meeste organisaties starten met het pand zelf. Dit noemen wij de bricks. Het energielabel is hiervoor een goed uitgangspunt. Dit label geeft inzicht geeft in de energetische staat van een gebouw en brengt energiebesparende maatregelen in kaart. Naast wat meer voor de hand liggende maatregelen als isolatie of Ledverlichting, speelt ook het juist inregelen en afstellen van installaties een grote rol in het verduurzamen van een pand.

BYTES

Meten is weten. Dit noemen wij de bytes. Dankzij technologie wordt het steeds eenvoudiger om daadwerkelijk gebruik te meten in een kantoorpand. Zo weet je hoeveel energie jouw pand verbruikt en kun je real-time bijsturen. Hiernaast helpen slimme systemen om onnodig energieverbruik terug te dringen; denk aan licht- en klimaatsystemen die alleen geactiveerd worden als bepaalde ruimtes in een kantoorpand ook daadwerkelijk in gebruik zijn.

BEHAVIOR

Dit is wellicht de moeilijkste categorie: de mens. Ons gedrag heeft enorm veel invloed op het energieverbruik van een pand. Bewustwording speelt hierin een grote rol. Hoe vaak zet jij een raam open terwijl de kachel aan staat of print je iets onnodig uit? Hiernaast is het ook mogelijk om mensen onbewust een duwtje in de juiste richting te geven, zodat ze de meest duurzame oplossing kiezen.