Sensoring

De meeste systemen in een pand verzamelen dagelijks data. Vaak zonder dat je het weet. Onze Vastgoedverduurzamers brengen in kaart over welke bronnen je al beschikt. Daarnaast achterhalen we welke data nog ontbreekt.

Kun je bijvoorbeeld aantonen hoeveel kWh per vierkante meter jouw pand op jaarbasis gebruikt? Of ken je het werkelijke gebruik van jouw vastgoed? Weet je welke ramen of deuren er open staan? Of hoe lang de boilers om energie vragen, terwijl ze vaak maar een deel van de dag in gebruik zijn?

De data die deze sensoren continu verzamelen ontvang je in een overzichtelijk dashboard. Zo weet je precies wat er wordt verbruikt, waar en wanneer de bezetting het hoogst is en aan welke ‘knoppen’ je kunt draaien om duurzamer te ondernemen.

Deze sensoren koppelen wij aan het Gebouwbeheersysteem (GBS) of leveren wij op basis van een IoT-oplossing als er geen GBS aanwezig is. Zo kun je het energieverbruik en de installaties nauw in de gaten houden en op tijd bijsturen. Gemiddeld besparen we met deze aanpak 20% op de energierekening.

electrical-planning-3536767__340 BRICKS electra plan

Verduurzaam met Sensors!

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Sustainable Business consultants van de vastgoedverduurzamer kunnen u alles vertellen over de voordelen van sensoring.

Andere diensten